Comencem!!!!!!!

T'ajudem a fer especials les teves celebracions. Te ayudamos a hacer especiales tus fiestas.

divendres, 22 de juny del 2012

Rainbow-pirate-cake


El Rainbow-pirata-cake


Quan l’OneNoe ens va proposar, a mi i a LadyA (amiga, bloggera re-coneguda i repostera intuitiva però efectiva) de fer el pastís per a l’aniversari de la Peebles (4anys). Els nostres caps van començar a maquinar. Voliem un pastís que deixès a petits (i no tan petits) bocabadats. Cert que és un pastís “èpic” però per a una festa infantil dóna molt bon resultat.
Una vegada decidit com seria per dins ens vam posar a treballar. En aquesta ocasió vaig escollir una recepta de bescuit senzilla, es tracta d’una reinterpretación d’un pastís de coco (sense coco, és clar). Ja havia probat altres receptes i no havia quedat 100% satifeta amb el resultat. És una qüestió molt personal i és útil parlar amb el protagonista de festa (en cas que no el coneguem). Personalitzar és també adaptar-se als gustos de qui rebrà el pastís. En aquest cas no ens servia res que portés xocolata, ni que fos massa dolç… Amb aquestes premises em vaig posar mans a l’obra.
El Rainbow cake és un pastís senzill però amb molta feina de fornejat. Es tracta de fer una massa de bescuit i dividir-la en tantes com colors volguem. Una vegada tenim dividida la massa, la colorejem. Finalment, posem al for cada una de les parts per separat… Si, si una feinada però val la pena, el pastís queda ESPECTACULAR.
Sense enrotllar-nos més aquí teniu la RECEPTA:

Per al bescuit
226g de mantega sense sal a temperatura ambient
426g de sucre blanc (jo vaig utilitzar sucre glass, no és necessari però queda més suau)
5 clares (les del Mercadona són ideals)
2 culleradetes d’esència (en aquest cas de vainilla però poseu la que més us agradi)
426g de farina
4 culleradetes de llevat
½ culleradeta de sal
355ml de llet (sencera, a temperatura ambient)
Colorants en gel o pasta (jo utilitzo Wilton, els líquids no serveixen)

Per al buttercream
250g de mantega sense sal a temperatura ambient
450g de sucre glass
1 cullerada d’estracte de plàtan (podeu utilitzar el que més us agradi)
6 culleradetes de llet (sencera a temperatura ambient)

El bescuit

Tamissem la farina, el llevat i la sal i ho reservem.
Batem la llet, les clares i l’essència, jo monto les clares i els hi vaig afegint poc a poc la llet sense deixar de batre, desprès hi afegeixo l’essència sense deixar de batre.
Treballem la mantega amb una espatula fins que sembla una pomada (mantega a punt pomada) i afegim el sucre poc a poc mentre batem amb les barilles. Continuem batint fins que queda una crema esponjosa.

Afegim la meitat dels ingredients secs (Farina, sal i llevat) a la mantega i ho barregem amb les barilles fins que queda ben incorporat.

Afegim la meitat dels ingrediente humits (llet, clares i esencia) i batem fins que queda incorporat.
Afegim aleshores les dues meitats restants de la mateixa manera que ho haviem fet abans.

Per a dividir la massa el més pràctic és haver pesat el bol buit i tornar-lo a pesar amb la massa, restar el pes del bol i obtenim el pes de la massa (en el nostre cas 1598g). Dividim entre tants colors com volguem (en el nostre cas sis, 260g per cap per arrodonir) i una vegada separats els tenyim.

El forn ha d’estar pre-escalfat a 170ºC i cada bescuit trigarà uns 15 minuts. Jo vaig utilitzar motlles d’un sol ús de 22 cm de diàmetre.

Una vegada trets del forn el procès per desmotllar és igual que qualsevol bescuit.

Per muntar el pastís els Biscuits han d’estar freds.

La crema de mantega (buttercream)

Batem la mantega fins que estigui cremosa.
Afegim poc a poc el sucre glass i continúeme batent fins que estigui ben incorporat.
Afegim la llet i l’essència i batem fins que quedi una crema llisa i lluent.

Ara nomès ens queda muntar el pastís. L’ordre dels colors, com més us agradi….

Una vegada muntat, el pastís va viatjar en cotxe fins a Barcelona (8km de revolts i 15km d'autovia) on LadyA va posar els seus coneixements, art, traça, paciència i lumbars per aconseguir aquest fantàstic acabat.


Vista aerea del berenar. Aquestes galetes?!?!?!?!

Els bescuits refredant-se


El muntatge

Muntatge acabat












Per a veure el making off de la cobertura amb fondant visiteu http://lamamavaca.blogspot.com.es/, on també trobareu altres receptes i interessants articles d'opinió.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada